Det grønne kortet belønner fair play på håndballbanen

Postet av Ullern Håndball den 20. Jan 2020

Har du fått med deg "det grønne kortet" enda? Ikke? Forståelig, for dette ble etablert i forbindelse med Bring-serien i fjor. Kortet anerkjenner positiv og ønsket atferd på håndballbanen, og er et kort alle vil ha! 

I fjor lanserte Bringserien Grønt kort, motsatsen til de gule og røde - og særlig de blå - kan man kanskje si. Dette kortet anerkjenner positiv og ønsket atferd på håndballbanen. 

Kortet deles ut for å belønne gode lagspillere under Bring-rundene, og det laget som har flest grønne kort etter sluttspillet vinner 10 000,- kroner til lagkassen til både jentene og guttene. Alle andre som får grønne kort i løpet av de 6 rundene inkludert sluttspillet får "ett lodd pr kort" og er videre med i trekningen av ytterligere 10 000,- kroner til slutt. 

Vi i Ullern Håndball er jo veldig stolte av våre tøffe Ullern-jenter - som i første runde tok med seg 2 av 3 mulige grønne - og nå i helgen, på hjemmebane, fikk grønt kort i alle sine tre kamper. Så tilsammen 5 grønne kort til våre Jenter 16! Sportslig har jentene fått med seg 11 av 12 mulige poeng etter 6 kamper - og vi gleder oss til å følge de neste rundene! 

Kriteriene baserer seg på at spilleren utøver atferd i henhold til NHFs verdier; respekt, innsatsvilje, begeistring og fair play - og vi gratulerer Ingeborg Strøm, Tora Tande og Matea Sekulic som i hver sine kamper ble belønnet med kortet for å være nettopp den spilleren som tydeligst viste denne adferden!


Les mer om kriteriene og gjennomføringen av grønt kort under: 

Kilde: https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/bringserien/gront-kort/

Arrangørklubben står for organisering, utdeling og registrering av grønne kort. Sekretariatet er ansvarlig for å kåre en vinner og dele ut kortet etter hver kamp. Kortet deles ut rett etter kamp, før spillerne takker for kampen. Det er kun ett grønt kort som deles ut per kamp.

Kriterier for utdeling

Kriteriene baserer seg på at spilleren utøver atferd i henhold til NHFs verdier; respekt, innsatsvilje, begeistring og fair play. Kortet skal deles ut
til den spilleren som tydeligst viser denne atferden.

Respekt

  • Spilleren bruker ikke skjellsord eller nedsettende utrop, og reagerer på andre spillere som gjør det.
  • Spilleren oppfordrer medspillere til å ikke kritisere dommer.
  • Spilleren viser omtanke for andre spillere, både på eget lag og motstanderlag.

Begeistring

  • Spilleren viser tydelig glede ved å spille håndball. Han eller hun oppmuntrer når andre på laget ikke har lykkes.
  • Spilleren viser glede når andre lykkes.

Fair-play

  • Spilleren utviser og praktiserer god sportsånd.

Innsatsvilje

  • Det er tydelig at spilleren setter lagets beste fremfor seg selv.
  • Spilleren står tydelig frem som positiv, også når kampen ikke går i spillerens eller lagets favør.

Foto: Gøril Solheim 


0 Kommentar

Full pott i Bringseriens runde 2 for Ullerns Jenter 16!

Postet av Ullern Håndball den 19. Jan 2020

Ullern var i helgen vertskap for 2. runde i den nasjonale Bringserien, og tok i mot lagene fra Junkern (Bodø), Lund (Kristiansand) og Bjagn (Bergen) i hhv. Ørakerhallen og Hovseterhallen. Det ble et flott arrangement for lagene og støtteapparatet - og for våre jenter ble det full pott og 6 poeng av 6 mulige. 


Ullern ligger nå på andreplass i pulje 1 med 11 av 12 mulige poeng, kun ett poeng bak Bønes som leder puljen. Den 9. februar møter jentene Bønes og Stabæk i Bøneshallen i Bergen. 

Jenter 2003 sitt støtteapparat har stått på sent og tidlig og laget en flott ramme rundt arrangementet. 

Den nasjonale Bringserien i håndball er nå ferdig med runde 2. Bringserien står igjen med 60 jentelag fra hele landet - fordelt på fire avdelinger a 15 lag. Seriespillet går over fem runder frem til april måned. De tre best plasserte lagene i hver avdeling etter endt sluttspill går til nasjonal sluttspillhelg i mai.


For resultater fra alle fem Bring-puljene se her: https://www.handball.no/…/nasjo…/bringserien/jenter-2019-20/


Blide jenter etter ferdig spilt kamp søndag - med trenerne Lise, Stian og Kim. 


Foto: Tove Kiste/2003


0 Kommentar

Ullern med Bring-runde hjemme - Aker Rekrutt til Lerøy-runde i Bodø

Postet av Ullern Håndball den 15. Jan 2020

Den nasjonale Bring-serien i håndball  for 16-åringene er godt i gang, og denne runden er det vi som får være vertskap for klubbene vi møter. Samme helg skal Aker TH Rekrutt til Bodø for å spille andre runde av Lerøy-serien, som er tilsvarende "NM" for 18-åringer. 

Bring-serien står igjen med 60 jentelag fra hele landet - fordelt på fire avdelinger a 15 lag. Og Ullerns J2003 er klare! 

Seriespillet går over frem runder frem til april måned. De tre best plasserte lagene i hver avdeling etter endt sluttspill går til nasjonal sluttspillhelg i mai.

Ullern Jenter 03 klarte seg fint gjennom høstens Bring-kvalifisering og er i Avdeling 1 i årets Bringserie. Første Bring-runde gikk av stabelen i november i Molde. Ullern kom hjem med 5 av 6 mulige poeng. Helgen 18.-19. januar går runde to av stabelen - på hjemmebane. Junkeren (Bodø), Bjarg og Lund er gjestende lag denne runden. Ullern Håndball håper mange tar turen til hallen i helgen og forventer stor stemning i Ørakerhallen lørdag og Hovseterhallen søndag.


Helgens Bringkamper i avdeling 1:

Lørdag 18/1 kl 12:00 – Ørakerhallen: Ullern – Lund HK
Lørdag 18/1 kl 13:00 – Ørakerhallen: Bjarg – Junkeren (Bodø)
Lørdag 18/1 kl 16.30 – Ørakerhallen: Lund HK – Bjarg
Lørdag 18/1 kl 18:00 – Ørakerhallen: Junkeren (Bodø) – Ullern
Søndag 19/1 kl 10:00 – Hovseterhallen: Junkeren – Lund HK
Søndag 19/1 kl 11:30 – Hovseterhallen: Ullern – Bjarg


Lerøy-runde samme helg! 

Lerøy-runden er tilsvarende Bring-serien, men for jenter og gutter født i 2001 og 2002.  Fra 16 år er det som dere kanskje vet doble alderstrinn i håndball - 16 - 18 - 20 år. 

Aker Topphåndball har sine Jenter 18 med i denne nasjonale Lerøy-serien. Her er det 24 lag fordelt på to avdelinger. Også her spilles det fem runder før de 4 best plasserte lagene i hver avdeling går til nasjonalt sluttspill til våren. Aker-jentene er i pulje to og møter Bodø HK og Rælingen denne helgen i Bodø Spektrum.

Bakgrunn: Diskusjonen om Lerøy-sluttspillets siste runde og valg av spillearena

Det har stormet litt rundt Lerøyserien i forbindelse med at siste runde i april skulle spilles på Oslofjord Convention Center. Massive reaksjoner fra hele landet kom frem da det er Brunstad Christian Church ("Smiths venner") som eier arenaen, en stiftelse som er åpne om at de er motstandere av homofili. 

Håndballforbundets styre behandlet saken i sitt styremøte helgen som var - og kom frem til at de ønsker å flytte arrangementet til et mer egnet sted. 

" Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangementer" sier Håndallforbundets styre. 


"I Norges Håndballforbunds strategiplan for perioden 2019-2022 heter det blant annet at «organisasjonen norsk håndball skal preges av åpenhet og inkludering», og at «håndballen vil motarbeide mobbing, og vil praktisere nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn, etnisitet, livssyn, seksuell orientering og funksjonsevne.»

Ullern Håndball og Aker Topphåndball stiller seg 100% bak denne strategiplanen, og sendte en samlet oppfordring til Håndballforbundets styremøte - om å legge arrangementet et annet sted.  

Les mer her: 

https://www.handball.no/nyheter/2020/01/om-norsk-handball-og-oslofjord-arena/


0 Kommentar

Vellykket Sølvrunde for Loppetassene!

Postet av Ullern Håndball den 15. Jan 2020

Loppetassen er barnas første møte med håndballkamper - og skal være en fest for 6- og 7-åringene våre og naboklubber i regionen. Denne helgen var det Ullerns runde i Ørakerhallen. 


Målet med Loppetassen er å skape interesse for håndballen - for spillerne som bare har trent noen få måneder, og som helt sikkert har gledet seg til "ekte" kamper! De er bare FOR søte, der de stiller opp i litt for store skjorter, lange shortser, knestrømper, pannebånd, knebeskyttere! Og med de fineste maskotene, hjemmelagede bannere og spent forventning. 

Og spillerne har også med seg foresatte, som møter andre foresatte i hallen i noen timer-Det spilles 40 kamper over 2 bolker denne lørdagen, effektiv kampgjennomføring og frilek tilrettelagt i midten av hallens da tre deler; to kortbaner og en lekebane. Undertegnede måtte smile godt da enkelte av spillerne løp av banen før kampen var ferdig for å få være med å telle ned fra ti til 0 når kampen nærmest seg slutt,stor stas å få rope i mikrofonen.  Det enkle er ofte de beste, sier vel Rema! Her er ikke det viktigste å vinne men å ha en gøy dag - og kanskje lære seg litt å spille sammen som et lag!  

En halv dag med kamper er familievennlig i en travel hverdag - og det blir tid til mye hygge og sosialt. Og mange kopper kaffe og diverse fristelser i kiosken serveres av våre ferskeste støttespillere, som kanskje har første vakt i kiosken eller billettluka for klubben.  Dette er en fin dugnad- og inntektstlørdag for klubben og en flott sosial arena hvor hele familien blir bedre kjente med klubben, hallen, spillerne, dommerne osv. 

Og kanskje er alle sammen enige om at håndball er tingen å satse på når de drar hjem, det er målet!   


Tusen takk for innsatsen alle som hjalp til med gjennomføringen denne dagen! 


Foto: GS/godkjent av laget v SKH
0 Kommentar

Powered by: Bloc