1. Bring-runde for Jenter 2003 i helgen!

Postet av Ullern Håndball den 30. Aug 2019

Bring-eventyret er i gang!

Denne helgen har Jenter 2003 ventet lenge på. Deltagelse i den nasjonale Bring-serien har lenge vært et uttalt mål for denne gjengen!  Ekstra stas at 1. Bring-serierunde i kvalifiseringen også er på hjemmebane, eller vår vikarierende hjemmebane rettere sagt, Hovseterhallen. 

Bringserien er en nasjonal serie for 16-årsklassen og medalje her henger høyt! Mange års strukturert og målrettet arbeid er lagt ned fra både trenere og spillere, og laget har allerede en solid merittliste å vise til. Ambisjonene er store, også i Bring. 

Totalt 60 lag fra hele landet deltar i årets Bring-serie. Lagene er fordelt i 4 avdelinger med 15 lag i hver avdeling. Disse spiller seriespill over 5 runder og de 3 best kvalifiserte lagene i hver avdeling etter endt seriespill går til Nasjonalt sluttspill. Første kvalifiseringshelg går av stabelen på hjemmebane i Hovseterhallen helgen 31. august – 1. september.

Trenerteamet bak Ullerns Jenter 16 er Lise Skudvig (som har fulgt jentene siden de var 7!), Kim Jansen og Stian Grimsrud. Kim sier følgende foran første kvalifiseringshelg på hjemmebane:

«Laget har mange dyktige, ivrige og dedikerte spillere som har spilt sammen i mange år. Ambisjonsnivået er høyt. Det er en drøm for mange unge håndballspillere å ta medalje i Bring. Det er ikke urealistisk at denne gjengen kan realisere den drømmen, men det er mange ting som skal klaffe gjennom en hel sesong. Det finnes mange andre lag i Norge som er minst like målrettede og hardt arbeidende så det er små marginer som avgjør. Målet er nasjonalt sluttspill i mai, men en kamp av gangen.»

Vi ønsker jentene lykke til og følger laget gjennom kvalifiseringen utover høsten!


Foto: AM Nygård 


0 Kommentar

Jenter 2006 tok gull i Haslumcup 2019!

Postet av Ullern Håndball den 18. Aug 2019


Nok en vellykket Haslumcup er gjennomført - og i år var det jentene fra 2006 og 2007 som kom lengst av Ullerns mange lag i cupen, og som tok med seg både gull- og sølvpokaler til Ørakerhallen! Bare å gratulere Haslumcup med et imponerende godt arrangement, igjen!


Jenter 2006 tok gullet med hjem! 

I år var det Jenter 2006 som gikk hele veien gjennom cupen til staselig finale i Nadderud Arena. Fra det året spillerne fyller 13 blir det finalekamp her og ikke i hallen der innledende spill foregår. Nadderud er hovedarena for cupen, og her er det innløp, opprop, direkteoverføring i handballtv.com - og masse liv i hallen og på tribune rundt kampene. 

Jenter 2006 hadde med to lag, i nivå 1 og i nivå 2, og begge lag toppet sine puljer etter innledende spill. Nivå 2 røk på sudden death i en triller av en kamp som endte 9-10 i sin kvartfinale søndag.

Nivå 1 gikk altså hele veien til finale etter masse fine kamper i innledende og 8 poeng av 8 mulige. Når også kvart- og semifinalene gikk jentenes vei, så ble det finale mot Vang fra Hamar, et sterkt og godt lag som også vant alle sine kamper i innledende solid - og et lag 06-jentene hadde respekt for før kampen. 

Det ble en jevn og spennende finale - hvor lagene fulgte hverandre tett hele veien. Ullern fikk 2 minutters utvisning da det var 2 minutter igjen, men holdt ettmålsledelsen før de sikret seieren med 10 mot 8 i siste minutt etter en nydelig målvaktredning som fort kunne gitt 9-9 i stedet. Målvakt Hennie ble fortjent kåret til Banens Beste i kampen, av Vangs lagledelse. Hadde ikke Haslum blitt slått ut av Vang i semifinalen kunne det blitt reprise av fjorårets finale i Ørakerhallen, hvor Haslum trakk det lengste strået. I år var det Ullerns tur. 


2 x Sølv til Jenter 2007! 

Våre Jenter 2007 hadde også med 2 lag i cupen - ett i nivå 1 og ett i nivå 2. Cupen legger opp til nivåinndeling i cupen som Håndballforbundet gjør i Region Øst (vår region). Dette for at lagene skal kunne sette opp lagene slik at det blir mest mulig like grupper og mestring for de fleste lag. Dette så vi også på resultatene i gruppene, dette gir veldig mange jevne kamper. 2 av 2007-kampene søndag morgen endte også med Sudden Death og straffekonkurranse for å få avgjort to av kampene. 

Tilbake til Ullern Powers. Til tross for at lagene havnet på hhv. 4. og 5. plass i sine puljer i innledende spill klarte begge lagene i sluttspillet å hente seg inn igjen, og begge lag gikk helt til finalen. Imponerende! Finalene ble spilt rett etter hverandre på Skøyen søndag ettermiddag, og jentene våre fikk etter to gode kamper med seg sølvpokalene hjem til Øraker. Det var de veldig fornøyde med!  Årets viktigste dugnadshelg for klubben!

Haslumcup er årets største dugnadshelg for klubben vår, hvor vi er vertskap for Haslum i to av våre haller, Hovseterhallen og Skøyenhallen. Sistnevnte som "vikar" for Ørakerhallen siden den er stengt pga. vannskade. 

Haslumcup hadde i år med over 350 lag i cupen, og cupen spilles på 15 arenaer stort sett i Asker og Bærum, men også i våre to haller over på Oslo-siden. Ullern hadde i år med 20 lag i alderen 8 til 16 år, og rundt 200 voksne fra støtteapparatet måtte til på ulike måter for å bidra til gjennomføringen. Inntektene fra dette dugnadsarbeidet og drift av hallene under cupen er en svært viktig inntekt som går tilbake til aktiviteter for håndballspillerne i klubben vår på ulike måter, og klubben setter enormt pris på innsatsen til alle frivillige. 

Tusen takk til alle som har bidratt på sin måte til gjennomføringen!


Foto: lagenes egne med samtykke (TH/GS)


0 Kommentar

Treningsleir i Danmark

Postet av Ullern Håndball den 10. Aug 2019

Denne uken reiste nesten 60 jenter fra Aker Elite, Aker Rekrutt/02 og Ullerns Jenter 2003 sammen på treningsleir til Vrå i Danmark med trenerne Vigdis, Lise, Henrik og Arve.


Det er et tett og godt samarbeid mellom Ullern Håndball og Aker Topphåndball, og denne uken har lagene fått kjørt seg godt sammen på treningsleir i Danmark. Ullerns 02-lag er nå en del av Aker Rekrutt - og neste år er det 03-jentene som avanserer. Jentene blir på denne måten godt kjent med hverandre allerede nå, og får samme teori- og hallpraksis, og får øvd seg på å spille sammen. På denne måten blir det enklere å hospitere og spille mellom lagene. 


Treningscampen har vært en god mix av håndballteori og praksis, styrke- og halltrening, treningskamper - noe felles og noe lagvis. I tillegg har det vært fokus på sosialt samvær og mye hygge med felles aktiviteter, måltider og eget opplegg fredagskveld hvor de eldste jentene arrangerte Kahoot og Mesternes Mester med alle lagene. Det ble også tid til å hilse på "gammel-trenerne", Sebastian Barthold og Håvard Aasheim, som begge spiller på hver sine lag i Danmark. Disse to lagene spilte treningskamp mot hverandre - og satte nok pris på å få besøk av jentene.


Fotos: Line Strøm/J2003


0 Kommentar

Powered by: Bloc