Ullern er Norges beste Jenter 16 etter helgens Petter Wesselcup!

Postet av Ullern Håndball den 30. Apr 2019

Våre Jenter 16 spilte seg helt frem til finalen i den høyt anerkjente Petter Wessel-cup i Larvik søndag som var. Og endelig fikk Ullern med seg den gjeveste pokalen hjem i det som kalles "det uoffisielle NM for ungdommer"! Vi kaller oss mer enn gjerne Norges beste 16-åringer!

Jentene våre og trenerteamet Arve, Claus og Aksel reiste nedover med to lag som begge presterte godt under helgens cup. Etter innledende spill lørdag var det klart at begge lag var videre til 1/8-dels og 1/16-delsfinaler. Ett av lagene gjorde rent bord og gikk helt til finalen, som de da vant mot Lillestrøm.

Ullern Håndball er skikkelig stolte over hele Team Jenter 16, født i 2002 og noen i 2003, og er så glad for at det spirer og gror i lagene våre og for at det samarbeidet så godt på tvers av årskullene!

Petter Wessel-cup har lagt ut referat fra kampen på sin webside, og vi har fått lov å sitere dem her, samt bruke det offisielle bildet de tok av jentene våre, så da gjør vi det i sin helhet under for spesielt interesserte, og gratulerer igjen så mye med gullet!

***

Finale Jenter 16: Ullern IF- Lillestrøm HK 21-16

En god finale hvor det viste seg at Ullern hadde mest krutt i bena i 1. omgang. Til pause ledet Ullern 12-5 og det så ut som Lillestrøm ville få store problemer med å snu kampen. Ullern viste god fart og var veldig flinke til å spille hverandre opp til gode målsjanser. Spesielt Mari Myrland (ble kåret til finalens beste spiller), var god til å spille opp sine lagvenninner. Følte at Lillestrøm ikke helt hang med forsvarsmessig i 1. omgang, og Ullern fikk komme alt for lett til. I 2. omgang lyktes LHK mye bedre med sitt offensive forsvar og Ullern fikk problemer med sitt balltempo. På stillingen 9-13 stod kampen og vippet i noen minutter etter en god opphenting av Lillestrøm. Ullern klarte allikevel å skru opp tempo og scoret 4 ganger på rad uten LHK reduseringer, og kampen var avgjort.

Ullern har mange kvaliteter i laget som gjør dem effektive og gode. God fysikk, løpsterke og mange gode individualister. I mangel av kjeivhente spillere på nøkkelposisjoner, kompenseres dette med meget gode individualister, som f eks høyre kantspiller Sanna Kolstad som hadde 4 flotte mål i finalen. Nevnte Myrland som er en minikopi av landslagskaptein Bredal Oftedal, viste høy klasse i turneringen. Kjapp, gode finter, gode skudd og en spiller som er flink til å gjøre andre gode. Myrland vil vi utvilsomt høre mer av i fremtiden. Alexandria Devold viste også gode takter for Ullern i finalen med sine 4 mål. Hanna Gåsvær (4 mål) og Marte Ødegård (3 mål) er begge to meget gode spillere med stort utviklingspotensiale.

Begge lag hadde gode målvakter, men Lillestrøm har også et godt lag med flere gode individualister. Vi kan nevne Thale Mohagen (4 mål) og Isabella Aguim (3 mål) i finalen. Vi var veldig imponert over linjespiller Stine Sjølie på LHK. Uten tvil et kommende stortalent. Hvis denne jenta gjør jobben fremover med treninger etc, så er vi overbevist om at Sjølie vil bli en kommende landslagspiller. Stine nettet 2 ganger i finalen, men hun skaffet laget mange straffekast. Vi deler også ut roser til Silje Sørensen, Isabel Greenidge og Sofie Bruun, for en god finale for Lillestrøm.