Hallene våre åpner igjen 3. februar

Postet av Gøril Solheim den 2. Feb 2021

Oslo Kommunes pressekonferanse tirsdag 1. februar, med Raymond Johansen i spissen, kom endelig med noen positive lettelser for Oslo-borgerne. Som lovet - barn og ungdom er prioritert i lettelsene som ble presentert, og idretten kan starte forsiktig opp igjen med organisert aktivitet.


Raymond har hele veien lovet å prioritere barn og unge når det skulle komme lettelser. I går kom endelig det vi har ventet på - mange siden 16. november; organisert idrett - ute og inne- er igjen tillatt for barn og unge opp til og med ungdomsskolealder, fra onsdag 3. februar. 


Videregående og eldre må smøre se med mer tålmodighet

Dessverre holdes det igjen på videregående-nivå, fra digitalt til rødt på skole, men akkurat denne "mobile" gruppen må vente enda litt før de kommer igang med organisert trening. Johansen sa det kunne komme nye lettelser allerede neste uke, forutsatt at smittetallene fortsetter å gå ned. 
Men: - Det muterte viruset har forandret rytmen vi hadde, og gir oss uforutsigbarhet, sier han videre.  Med det mener han vi må være forberedt på at situasjonen raskt KAN endres igjen om situasjonen i Oslo forandrer seg. Det forstår vi - men setter pris på at vi får sette i gang nå!  


For Ullern Håndball er målet å åpne onsdag 3. februar, og vi følger ordinære treningstider for lagene til annen informasjon kommer. Laglederne har fått nærmere informasjon og orienterer sine lag i sine grupper. 


Mvh Styret


Oslo kommune og Bymiljøetaten kom med følgende presiseringer i brev til oss i dag, 2.2., ordrett gjengitt:

Viser til Oslo kommunes pressekonferanse i går, 01.02. Fra og med onsdag 03.02, åpnes det opp for at barn og unge til og med ungdomsskolealder kan benytte innendørs idrettsanlegg til organisert trening. I henhold til nasjonale føringer, kan trening for denne aldersgruppen unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.

Under trening i idrettshallene gjelder følgende:

-          Syke personer skal holde seg hjemme

-          Grupper skal bestå av maksimalt 20 personer.

-          Gruppene skal holdes adskilt. Det er likevel tillatt at to grupper på 20 stk. benytter én hallflate, så lenge hallflaten deles med skillevegg eller kjegler etc. I haller hvor det er mulig å dele hallflaten inn i tre deler ved bruk av skillevegg, kan det være 20 stk. per del.

-          Det oppfordres til å minimere bruken av garderober.

-          Kiosk/kantine skal holdes stengt.

-          Gruppene skal ikke benytte samme garderobe.

-          Så langt det lar seg gjøre skal gruppene benytte ulike innganger.

-          Der gruppene må benytte samme inngang, skal grupper som trener parallelt unngå å starte/slutte på samme tidspunkt. Dette for å hindre at gruppene blandes på vei inn/ut av anlegget.

-          Det er ikke tillatt med opphold i foaje, vrimlearealer eller lignende.

-          Det er ikke ønskelig med tilskuere under trening.

-          Styrkerom skal holdes stengt og ikke benyttes (unntak for toppidretten).

-          Bruk av kontorer/møterom skal begrenses til et minimum.

utendørsanleggene åpnes det opp for organisert trening for barn og unge under 20 år. I henhold til nasjonale føringer, kan trening for denne aldersgruppen unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.

Det er fremdeles stengt for organisert idrett for voksne på alle anlegg. Det er heller ikke tillatt med egenorganisert trening i større grupper for denne aldersgruppen. Voksne kan bruke utendørsanleggene på egenhånd, så lenge de overholder 2 meter avstand til andre på anlegget. Alle er personlig ansvarlig for å følge gjeldende smittevernregler. Dersom det samles for mange mennesker på et anlegg samtidig, vil anlegget bli stengt.

Når det gjelder arrangementer, er det de samme reglene som gjelder. Alle arrangementer, både innendørs og utendørs, forbys. Dette innebærer at alle kamper, turneringer, konkurranser, samlinger eller lignende avlyses. Det inkluderer også treningskamper og seriekamper. Bymiljøetaten har stengt alle kommunens anlegg for konkurranser.

Alle aldersgrupper frarådes også å reise til andre kommuner for å delta på treninger, kamper, turneringer, konkurranser, samlinger eller lignende.

Toppidretten følger egne nasjonale retningslinjer for trening. Toppidretten anbefales fortsatt å utsette alt seriespill. 

 

Med vennlig hilsen

Hans Husøy
spesialkonsulent
Bymiljøetaten
Idrettsavdelingen
oslo.kommune.no
 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.