Aker TH og Ullern Håndball forlenger samarbeidsavtalen

Postet av Gøril Solheim den 10. Mar 2021

Ullern Håndball og Aker Topphåndball har signert forlengelse av samarbeidsavtalen, i første omgang for 2 nye år!

Ullern Håndball og Aker Topphåndball har signert forlengelse av samarbeidsavtalen, i første omgang for 2 nye år!

"Vi er svært fornøyde med å ha forlenget samarbeidsavtalen med Ullern håndball for to nye år. Ullern er vår morklubb, og har vært en svært viktig støttespiller siden Aker Topphåndball ble etablert i 2016. Vår felles ambisjon om at bredde- og topphåndballen skal forsterke hverandre står sterkt, og vi ser konkrete effekter på rekrutteringen til Aker TH og lokale spillere som tar steget opp på elitenivå. Vi håper vi nå ser slutten på pandemien, slik at aktivitetene i samarbeidet snart kan gjenopptas som planlagt" sier styreleder Tom Erik Myrland i Aker Topphåndball i en pressemelding.

 

Historikk
 
Som mange vet etablerte Ullern Håndball og Njård Håndball sammen Aker Topphåndball i 2016. Målsetningen var å etablere en felles elitesatsning for Oslo-området med formål om å øke rekruttering til dette nivået. 

Njård trakk seg fra samarbeidet i 2018 av ulike årsaker, og Ullern står igjen som Akers morklubb. 

 

Ambisjoner

Styret i Aker TH har stor tro på å bygge ut håndballfamilien under Aker-paraplyen – og har inngått et nytt samarbeid med Nesodden fra 2020. Ønsket er å øke antall samarbeidsklubber til en liten håndfull ila. to til tre år. 

 

Sportslig suksess

Aker TH har gått fra 1. divisjonen til 2019/2020-sesongen opp i eliteserien fra 2019/2020. Sesongen i år ble ikke som ønsket med bakgrunn i pandemien, og avsluttes sannsynligvis halvspilt - og når det gjenstår tre kamper er sannsynligheten stor for at Aker TH fortsatt blir å se i Rema 1000-ligaen fra høsten og neste sesong. 

 

Nye koster

 
 Mens deler av styret ble fornyet før denne sesongen, har Aker TH nylig signert avtale med ny lagledelse. Avtalen med Henrik Wilhelmsen og Vigdis Holmeset går ut etter endt sesong - og nytt trenerteam blir Lars Abelsen og Atle Stenvik som har jobbet sammen 8 år i Follo - hvor de har løftet Follos damer fra 2. divisjon til eliteseriespill. 

 

Om Aker:
 Aker skal være Oslos ledende eliteklubb i håndball, med best sportslig tilbud, god sportsånd og en sunn økonomi. Målet er å være regionens foretrukne håndballklubb for ambisiøse håndballspillere (foreløpig bare på damesiden). For å realisere disse målsetningene blir det viktig å knytte til seg enda flere samarbeidspartnere for å utvikle talenter sammen.

 

Om samarbeidet Aker TH og Ullern Håndball

Grunnlaget i samarbeidsavtalen er at bredde og topphåndball skal forsterke hverandre. Målet til Ullern Håndball er å sikre god rekruttering til de yngre lagene - samt å holde flest mulig i breddehåndballen lengst mulig. Aker skal bygge eliteklubb og bidra med lokal rekruttering til elite

 

Hvordan er samarbeidet synlig?  

For de som er involvert i håndballen har Aker-samarbeidet ila. de siste årene blitt mer og mer synlig. Håndballkompetansen i Aker har vært svært nyttig for Ullern, blant annet gjennom at Vigdis Holmeset fikk rollen som sportssjef i Ullern Håndball, og således har vært bindeleddet mellom Ullern og Aker. Vigdis fikk på plass Ullerns sportsplan sammen med et sportslig utvalg blant Ullerns lagledere, og både Vigdis og Henrik har bidratt mye med trenerkompetanse inn i Ullerns lag. Det er mye mer - blant annet: 

  • Trenerkurs og håndballkompetanse utveksles mellom klubbene 
  • Elitespillere som Ullern-trenere
  • Fadderordning med spillere fordelt på hvert lag
  • Ullerns spillere får gratis inngang elitekamper og får være maskoter for lagene som ønsker
  • Hospitering til rekrutt for aktuelle spillere når jentene er gamle nok

Kamparenaer

I tillegg til eliteserielaget som spiller i Rema 1000-ligaen og NM - så har jo også Aker et rekruttlag hvor mange av Ullerns jenter har spilt denne sesongen. Aker har også et tilbud både i 2. og 3. divisjonen for senior, og vi har et juniorlag for de mellom 17-20 år, som gjør at vi også kan stille i Lerøy-serien, et uoffisielt NM for 18-åringene. Vi stiller også lag i NM for 20-åringer. Her skal være et godt tilbud for de fleste.   

Vi er glade for å ha Aker som samarbeidspartner, og ser virkelig frem til fortsettelsen i samarbeidet - og til at verden blir normal igjen! 

 

Styret i Ullern Håndball 

 

Foto: Paul Fekjær/Norsk Topphåndball


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.