Forsiktig åpning av hallene - for de yngste først

Postet av Gøril Solheim den 20. Jan 2021

Byrådet i Oslo forlenger den sosiale nedstengningen av hovedstaden i to nye uker, til 4. februar. Med et lite unntak; - en forsiktig åpning av innendørsidrett- og fritidsaktiviteter for de yngste barna. - "Smittetallene er sjefen i byen, og bestemmer handlingene våre", sier Johansen.

Byrådsleder Raymond Johansen hadde varslet at vi måtte forberede oss på få lettelser i dag - til tross for en synkende smittetrend om dagen. At barna ut barneskolealder prioriteres er vi selvsagt glade for - men vi  hadde ønsket å få med oss ungdommen fra 13 år og opp også.

Dette er lettelsene:

  • Åpner for fritidsaktiviteter og trening (ikke kamp) innendørs for barn i barneskolealder fra og med torsdag
  • Åpner et begrenset tilbud på fritidsklubbene. Maks 20 personer samtidig. 

Johansen sa at de allerede neste uke vil vurdere å gå ned til gult nivå i ungdomsskolene dersom smitten går nedover. Videregående skoler fortsetter på rødt nivå. 

For Ullern Håndball betyr det at vi har kastet oss rundt for å organisere vakter og sette oss inn i evt. endringer i retningslinjene.  Vi åpner hallene våre så fort vi kan, og ordinære treningstider (som gjaldt fra i høst) gjelder fortsatt. 

  • Ullern Flerbrukshall åpner fra og med torsdag 21. januar 
  • Lilleaker, Lysejordet, Bestum, Ullern videregående åpner torsdag 21. januar
  • Ørakerhallen åpner fra og med fredag 22. januar (torsdag for basket)


Vi går tilbake til retningslinjene som gjaldt før nedstengningen før jul. Minner om de viktigste retningslinjene: 

  • Maks 20 i hver gruppe i hallen samtidig - 2 grupper kan trene på hver sin banehalvdel
  • Hvert lag må fortsatt ha egen utnevnt smittevernsvakt over 18 år i tillegg til trener
  • Det er påbudt med munnbind for alle over 13 år i Ullern Flerbrukshall alle andre steder enn i hallen, det betyr mellom gang og garderobe, garderobe og bane etc. (andre regler i UFH enn i Ørakerhallen med bakgrunn i at dette også er en arbeidsplass med møterom osv.) 
  • Husk at håndballen har garderobene i 2. etg. i Ullern flerbrukshall - unngå treffpunkter i trappene ved lagsbytter i hallen
  • Tilsynsvakter er tildelt ansvarlige i hvert lag, pass på å fordele disse og returnere lister snarest til kristin.haug@p4.no 

Les mer om våre smittevernsretningslinjer her: 

https://www.ullernhandball.no/p/55478/smittevern-i-ullern-handball

Mer informasjon kommer etterhvert.
Kos dere i hallen, dere som starter opp igjen! Vi håper flere kommer etter om en uke eller to! 


Ullern har engasjert seg i denne saken og har fått litt medieoppmerksomhet rundt hallåpningen for våre barn og unge, med fokus på de mange årsakene til at dette er viktig.

Les mer om sakene her: 

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/JJlEXP/hold-ut-sier-raymond-johansen-men-barn-og-unge-holder-ikke-ut-lenger?fbclid=IwAR3tqELV_d1fI2f7lkrUPj2HhoGVWMa37_RQ63X0mUPFijjhNuOWpZVqHkY

https://www.tv2.no/mening-og-analyse/11903955/?fbclid=IwAR3kmKdqnzeNpfMeDq0scDH2flEltdvL9sQPrQSU9EtyBfvbxK65MDuer2o Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.