Samhold og trening i "Koronaens tid"

Postet av Ullern Håndball den 12. Mar 2020

Ullerns Jenter 2006 er ett av lagene i Norge som blir berørt av at all organisert idrett nå settes på pause. For jenter som lever og ånder for håndballen ble det en stor overgang å bli "satt hjemme" uten sosialt samvær og felles treninger. Godt vi har kreative lagledere i klubben - Marielle og Marlene la en plan. 


Det er unntakstilstand i Norge nå, og med  både hjemmeskole, pause i all idrett, avlyste kamper og cuper og karantenetilstander i nabolaget, så var gode råd dyre. Hva gjør vi nå,  når vi helst ikke skal samles i større grupper - mens vi venter på at hverdagen skal normaliseres igjen? - Jo, da bruker vi digitale verktøy, finner frem mobiltelefonen og tar frem livesendingen på Facebook-gruppen til laget. Og så trener vi sammen likevel! Disse jentene lar seg ikke stoppe. 


Fokus på skadeforebyggende trening 

Laget har hatt fokus på skadeforebyggende trening hele denne sesongen, både i egen regi med engasjerte foreldretrenere en dag i uken - og videre i regi av klubben og leid treningssal på Ullern Trening en dag i uken med Beate Skorpen som ansvarlig trener. Jentene har hatt stor fremgang - og ønsker å opprettholde formen som best de kan - til håndballen igjen kan kastes i gang. 


Facebook Livesending ble løsningen

I ettermiddag var første livesending en realitet - og nå har Marielle og Marlene, Aker-spillerne som trener jentene, planlagt et opplegg for laget fremover; en fast hardøkt med Marielle og Marlene i uka - og så en ekstra økt som jentene selv får ansvaret for, på rullering, med øvelser de har øvd på og mestrer.

Med dette opplegget får laget nå to "digitale" treninger sammen i uka. Og så er det opp til jentene å finne andre måter å holde seg i form på i tillegg - uten at de skal samle alle jentene i større grupper da, nå må det trenes i mindre grupper med alle forholdsregler i mente.  Flere som har gode forslag til egentrening?

Fotos: Begge bildene er lagets egne fra TIDLIGERE treningsøkter bare så det er sagt! 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.