#ullernstøtterregnbuen

Postet av Gøril Solheim den 1. Jun 2021

Hvorfor er det fortsatt tabu å stå frem som homo i idretten? spør Raballder Håndball i VG i dag, 1. juni 2021. Ullern Håndball støtter initiativet - og gjør som Rabalder; vi gir rødt kort til homofobi! Raballder Håndball inviterer hele idretts-Norge med på en stor dugnad i "Pride-måneden" juni:


Vi vil vise at LHBT-personer hører hjemme og er velkomne i idretten, at det er trygt å stå frem, og at det er fullt mulig å kombinere et liv som idrettsutøver med det å være skeiv.


Hvor er de heterofile forbildene?


I kronikken "Hvor er de heterofile forbildene i idretten?" (VG, 1. juni 2021) etterlyser vi i Raballder Håndball at de på toppen og forbildene i idretten tar ansvar for å gjøre idretten trygg også for LHBT-personer.

 

På samme måte som idretten i flere tiår har vist rødt kort til rasisme, mener vi at det er på tide å gi regnbuekortet til homofobi.


Det er langt mellom profilerte, heterofile idrettsstjerner som har tatt eierskap til homosaken. Vi synes dette er synd, da forbildene er med på å forme verdiene i idretten, og har muligheten til å gjøre idretten til et trygt sted for yngre idrettsutøvere.


I stedet for å etterlyse den første profilerte, mannlige toppidrettsutøveren som kommer ut av skapet, etterlyser vi at alle rundt ham viser at det vil være trygt å gjøre det.


Les mer om saken her, gjengitt i Håndballforbundets nyhetsblogg fra i dag: 


https://raballder.wixsite.com/handball/jegst%C3%B8tterregnbuen?fbclid=IwAR2x3ycx_mDVKJAyXbQFy3sxF7VA4XqLh_7mXk8KLobxSHbz3SkMYPPJ-C4
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.