Ullern Håndball inviterer til digitalt årsmøte 13. mai kl 1900.

Postet av Ullern Håndball den 24. Apr 2020

Som følge av koronapandemien har styret besluttet at årsmøtet skal avholdes digitalt ved bruk av Microsoft Teams. Dette er det nå anledning til, jf. uttalelse gitt av NIFs lovutvalg 12. mars 2020. 


Det er mange som må tenke annerledes i disse tider, og for Ullern Håndball er det viktig for videre planlegging og fremdrift å få gjennomført årsmøtet for 2020.  Vi går gjennom 2019 og de viktigste oppdateringene for året som var, men ser også fremover på budsjett og planer for 2020. 

I tillegg er det noen skifter på gang i styrets sammensetning - og det er viktig å få besluttet alt som nå må til i årsmøtet for at det nye styret nå kan etableres og starte planleggingen av sesongen som kommer. 


Meld deg på! 

Vi håper mange ønsker å orientere seg og situasjonen i et annerledes-år i Ullern Håndball (og Norge/verden forøvrig), og for fullstendig utlysning og påmelding, klikk deg videre i lenken under (Årsmøte 2020) så sendes du videre til agenda og link for påmelding. 

Les fullstendig innkalling her: Årsmøte 2020


Vennlig hilsen Styret 
Ullern Håndballskole uke 26 og 33 for jenter og gutter 6-12 år

Postet av Ullern Håndball den 18. Apr 2020

VELKOMMEN TIL ULLERN HÅNDBALLSKOLE I UKE 26 OG 33 FOR JENTER OG GUTTER I ALDEREN 6-12 ÅR (født 2013-2008).


Aktiviteter både innendørs og utendørs, også Beach Håndball på egen bane.

Håndballforbundets teknikkmerke. Lunsj hver dag og egen t-skjorte .


Tid/sted:

Jenter/Gutter født 2008-2013

Uke 26: 22.-26. juni (Ørakerhallen)

Uke 33: 10.-14. august (Nye Ullern flerbrukshall)

Mandag – fredag kl 0900-1500.


Hovedansvarlig er Trude Waagan og trenerne med bakgrunn i Aker TH, Haslum HK og Ullern Håndball. Kjente håndballprofiler som gjestetrenere.

Marielle Nordvang (landslagsspiller og Aker-TH) - Foto: Solfrid Therese Nordbakk


Runar Helland Åmot (tidligere Haslum-spiller, nå trener og mentaltrener i Ullern Håndball) - Foto: Tanken Bak 


Ullern følger helsemyndighetenes anbefaling i forhold til smittevern. Dersom helserådene ikke muliggjør håndballskole vil deltakeravgiften tilbakebetales. 

Deltakeravgift 2 200 kr. Det betales 500 kr ved påmelding og resterende beløp forfaller 1. juni.


Påmelding her til Ullerns Håndballskoler: 

Uke 26:

https://www.deltager.no/ullerns_handballskole_uke_26_-_2020_13042020#init 

Uke 33: 

https://www.deltager.no/ullerns_handballskole_uke_33-_2020_13042020#init  


Ullern følger helsemyndighetenes anbefaling ift smittevern. Dersom helserådenene ikke muliggjør håndballskole vil deltakeravgiften tilbakebetales. Deltakeravgift 2 200 kr. Det betales 500 kr ved påmelding og resterende beløp forfaller 1. juni.

Påmelding gjøres via Deltager.no. Det er begrenset antall plasser!


Aker Topphåndball tilbyr håndballskole for spillere 13-15 år. For påmelding, klikk her.


Aker Elitehåndballskole uke 26 og 33 - jenter & gutter født 2005-2007

Postet av Ullern Håndball den 18. Apr 2020

Aker Topphåndball arrangerer elitehåndballskole i uke 26 og i uke 33 for jenter og gutter født 2005-2007!

Vi er alle i en veldig spesiell situasjon om dagen. Fremtiden er fortsatt usikker, og mange ivrige håndballspillere trener på egenhånd om dagen uten muligheter for felles håndballøkter i hallen. Vi sender nå ut invitasjon til en veldig spennende elitehåndballskole i sommerferien, for å gi dere ekstra inspirasjon og noe å se frem til. Vi håper virkelig at det lar seg gjennomføre, men skulle det ikke være mulig så vil naturligvis alle få tilbakebetalt hele påmeldingsavgiften.


Tid/sted:

Jenter/Gutter født 2005-2007 (Ullern har håndballskole for de yngre)

Uke 26: 22.-26. juni (Ørakerhallen)

Uke 33: 10.-14. august (Nye Ullernhallen)

Mandag – fredag kl. 1300-1900


Påmelding her: 

https://www.deltager.no/aker_elitehandballskole_22062020#init 

https://www.deltager.no/aker_elitehandballskole_-_uke_33_17082020#init 


Innhold:

Er du født mellom 2005 og 2007 og har et genuint ønske om å utvikle deg som håndballspiller? Da er Aker sin elitehåndballskole stedet å være!

Vi er veldig opptatt av at hver enkelt spiller får en tett oppfølging og utvikler tekniske, taktiske, teoretiske og fysiske håndballferdigheter gjennom uken. Som de kan ta med seg tilbake til den daglige treningen i klubb. Det kommer til å bli en variert uke med både inne og uteaktiviter.

Vi kommer til å dele opp gruppene etter alder og nivå slik at vi får mest mulig homogene grupper!

Vi kommer også naturligvis til å tilpasse oss myndighetenes råd i forhold til smittevern!

Siden tidspunktet er fra kl. 13.00-19.00 blir det servert middag hver dag kl 16.30.

Instruktører

Akertrener Henrik Wilhelmsen vil ha hovedansvaret for håndballskolen, og vil være tilstede hele uken! Eliteseriespillerne til Aker vil utgjøre hovedtyngden av trenerne. I tillegg kan vi love et par spennende profiler utenifra!!

Så kvaliteten på instruktørene er meget god og de gleder seg veldig til å dele sin erfaring og kunnskap med dere gjennom uken!

Det blir naturligvis muligheter for å skrive autografer og ta bilder sammen med stjernene gjennom uken!

Foto: Amélie Ramm 


Pris og betaling:

Prisen for uken er 2.500kr. Det inkluderer middag og frukt alle dager (en dag med grilling), t-skjorte og et meget godt sportslig opplegg.

Dere melder dere på gjennom denne linken til deltager.no. Dere betaler 500kr ved påmelding også betaler dere resterende i starten av juni når vi er sikre på at uken blir gjennomført. Hvis myndighetene anbefaler oss og ikke gjennomføre, så vil dere få hele påmeldingen refundert. Så det påløper ingen risiko å melde seg på.

Påmeldingsfristen er 10.mai, men det er begrenset med plasser så «førstemann til mølla»

Utøvers klubb, spillposisjon, alder, mobil mor eller far og ønsket t-skjorte str må være med i påmeldingen.

PS! Har ditt barn allergier vi må ta hensyn til så føres dette opp i påmeldingen.


VI GLEDER OSS!
Samhold og trening i "Koronaens tid"

Postet av Ullern Håndball den 12. Mar 2020

Ullerns Jenter 2006 er ett av lagene i Norge som blir berørt av at all organisert idrett nå settes på pause. For jenter som lever og ånder for håndballen ble det en stor overgang å bli "satt hjemme" uten sosialt samvær og felles treninger. Godt vi har kreative lagledere i klubben - Marielle og Marlene la en plan. 


Det er unntakstilstand i Norge nå, og med  både hjemmeskole, pause i all idrett, avlyste kamper og cuper og karantenetilstander i nabolaget, så var gode råd dyre. Hva gjør vi nå,  når vi helst ikke skal samles i større grupper - mens vi venter på at hverdagen skal normaliseres igjen? - Jo, da bruker vi digitale verktøy, finner frem mobiltelefonen og tar frem livesendingen på Facebook-gruppen til laget. Og så trener vi sammen likevel! Disse jentene lar seg ikke stoppe. 


Fokus på skadeforebyggende trening 

Laget har hatt fokus på skadeforebyggende trening hele denne sesongen, både i egen regi med engasjerte foreldretrenere en dag i uken - og videre i regi av klubben og leid treningssal på Ullern Trening en dag i uken med Beate Skorpen som ansvarlig trener. Jentene har hatt stor fremgang - og ønsker å opprettholde formen som best de kan - til håndballen igjen kan kastes i gang. 


Facebook Livesending ble løsningen

I ettermiddag var første livesending en realitet - og nå har Marielle og Marlene, Aker-spillerne som trener jentene, planlagt et opplegg for laget fremover; en fast hardøkt med Marielle og Marlene i uka - og så en ekstra økt som jentene selv får ansvaret for, på rullering, med øvelser de har øvd på og mestrer.

Med dette opplegget får laget nå to "digitale" treninger sammen i uka. Og så er det opp til jentene å finne andre måter å holde seg i form på i tillegg - uten at de skal samle alle jentene i større grupper da, nå må det trenes i mindre grupper med alle forholdsregler i mente.  Flere som har gode forslag til egentrening?

Fotos: Begge bildene er lagets egne fra TIDLIGERE treningsøkter bare så det er sagt! 


All organisert idrett settes på pause!

Postet av Ullern Håndball den 11. Mar 2020

Da kom meldingen fra Norges Idrettsforbund, med anbefaling om å stanse all organisert idrett i Oslo. Da forholder også Ullern Håndball seg til dette, og legger med det all organisert trening på hold inntil nærmere informasjon kommer.


Som vi skrev tidligere i dag har vi hele veien vært i tett dialog med bydelsoverlegen og har fulgt med på alle råd fra helsemyndighetene, Håndballforbundet og Idrettsforbundet. Tidligere i dag kom meldinger om at både Bring, Lerøy, Minirunder, Loppetasser, SPU og regionale samlinger er avlyst, i tillegg også alle seriekamper for våre lag. Nå kom også anbefalingen om å avlyse all organisert trening, og da iverksetter vi dette umiddelbart med virkning fra torsdag 12. mars. 

Vi holder dere oppdatert med informasjon så fort det foreligger nytt i saken. 

***

Les hele saken i linken eller utdrag under: 

https://www.idrettsforbundet.no/idrettskretser/oslo-idrettskrets/nyheter/anbefaler-stans-av-all-idrettslig-aktivitet-i-oslo/?fbclid=IwAR3bW1DBBcg4DFYJlz3Bn5NXHJ1YhEA5nOR9Vhb8VaD5-mGlyCPxKfFEEoo 


Oslo kommune har i dag hevet beredskapsnivået for spredning av Koronaviruset. Det er fastsatt forskrifter av betydning for Osloidretten og som all organisert idrett i Oslo bes forholde seg til.

 

Det er innført forbud mot større arrangement og krav om at bl.a. forsamlingslokaler og arenaer uten plasstildeling skal sørge for at alle til stede kan holde 1 meter avstand til andre i lokalet og på arenaområdet. For alle praktiske formål er det neppe forsvarlig å gjennomføre det meste av normal idrettsaktivitet.

Byrådet ber om at alle bedrifter, organisasjoner og innbyggere gjør det som står i sin makt for å redusere spredning av Koronaviruset. – Idretten må ta sin del av ansvaret og delta i den dugnadsinnsatsen som kommunen ber om, sier styreleder i Oslo Idrettskrets Sveinung Oftedal.

Store idrettslag som Kjelsås IL og Bækkelagets spkl har allerede innført stans av all idrettslig aktivitet og Oslo Idrettskrets ber om at alle idrettslag vurderer det samme.

Forbud mot større arrangement

Arrangører med mer enn 100 deltakere må ha eksplisitt tillatelse for gjennomføring og må søke bydelen om dette.

Det er innført generelt forbud mot alle arrangementer med mer enn 500 deltakere, både innendørs og utendørs.

Det er viktig å være klar over at uaktsom eller forsettlig overtredelse av bestemmelsene i de kommunale forskrifter er straffbart, jf. smittevernloven § 8-1.
Koronavirus - status fra Ullern Håndball

Postet av Ullern Håndball den 11. Mar 2020

Under følger en oppdatert status på situasjonen rundt korona-virus og aktivitet i Ullern Håndball. Vi forstår at det er mange spørsmål og bekymringer, og vi følger tett med på informasjon fra Håndballforbundet, Idrettsforbundet, Folkehelseinstituttet og bydelen.

 

Siste (onsdag kl 1730):

Vi har i ettermiddag vært i kontakt med bydelsoverlegens kontor i bydel Ullern.
Inntil annet er avtalt kan vi fortsette vår aktivitet med treninger i skole og haller. Det skal være et bydelsoverlegemøte i morgen tidlig, der bl.a arrangementer/møter/sosiale sammenkomster/treninger skal diskuteres.

Vi følges nøye opp av  bydelsoverlege og helseavdeling og har daglig kontakt. I dag er det IKKE tilkommet nye smittede i vår bydel. Det er hengt opp smittevernsinformasjon i Ørakerhallen og det er iverksatt forsterket rengjøring to ganger i døgnet. Tilsynsvakter skal desinfisere håndtak og overflater når de har vakt på kveldstid. Noen idrettslag og håndballklubber har valgt å avlyse treninger og stenge hallene. Det kan være gode begrunnelser for dette som ikke vi kjenner til. Inntil videre går trening som vanlig inntil vi får beskjed om noe annet.

***

Vi har som mange har fått med seg, en situasjon i Ullern håndball, der det har blitt påvist korona-smitte på to spillere. Helseetaten er varslet og har kontaktet alle berørte lagspillere og trenere på tre ulike lag. Store deler av begge lag er nå i hjemmekarantene i 14 dager, til og med den 18.3.20. Alle i karantene følges nå opp daglig av Ullern bydel. De smittede er nå ikke syke lenger og avventer retesting for å bekrefte at de er friske

 

STATUS I DAG

Det er IKKE tilkommet nye syke i Ullern håndball den siste uken.

Det kommer naturlig opp endel spørsmål i forbindelse med et slikt smitteutbrudd i en klubb. Som hovedregel forholder klubben seg til helsemyndighetenes retningslinjer og smittevernstiltak. Ullern Håndball har tett kontakt med bydel/kommune/skoler og vi vil komme med fortløpende informasjon til dere dersom det skjer noen endringer.

 

HVA ER KARANTENE?

Personer som skal i karantene er i utgangspunktet IKKE syke. De kan ha vært utsatt for smitte gjennom nærkontakt med andre smittede og skal derfor holde seg unna andre en periode for å hindre smitte videre.

Spillere og trenere i karantene skal ikke gå på jobb eller skole i karanteneperioden. De skal ikke ha fysisk kontakt med andre enn nær familie i husstanden. De skal heller ikke ha kontakt med andre som også er i karantene.

Dersom de som er i karantene utvikler influensaliknende symptomer som f.eks feber, pusteproblemer og hodepine, skal de testes.

Hvis man har vært i nylig kontakt med en som nå er i karantene, skal det IKKE gjøres noen tiltak. Man er da ikke i risikogruppen per i dag, med mindre man har vært i DIREKTE kontakt med en som har fått påvist smitte. Dette kan selvfølgelig endre seg, men dette er retningslinjene fra helsemyndighetene som vi forholder oss til.

 

TRENING OG KAMPAKTIVITET

VI FØLGER TETT MED PÅ STADIG OPPDATERTE ANBEFALINGER 

Vi følger alle generelle råd fra helsemyndigheter og helseavdelingen i bydelen angående dette, og Norges Håndballforbund har i dag et ekstraordinært ledermøte hvor de diskuterer ulike arrangementer i nær fremtid. Bring, Lerøy og Loppetassen ble kansellert i dag, og vi forventer mer informasjon fra Håndballforbundet utover dagen - og spesielt da med tanke på treninger og seriekampavvikling.

Inntil ny informasjon kommer fra Håndballforbundet går våre treninger som normalt. 

 

Folkehelseinstituttet innførte tidligere i dag nye retningslinjer angående større arrangementer. Alle arrangementer med over 500 deltakere skal avlyses. Ved arrangementer med mellom 100 og 500 deltakere skal arrangør nøye vurdere risiko i samråd med kommuneoverlege.

  

TILTAK

Ullern håndball har tidligere i uken vært i kontakt med bydelsadministrasjonen i Ullern bydel.

*Bydeloverlegens kontor er foreløpig klar på at per i dag kan all aktivitet som treninger og kampavvikling i Ørakerhallen foregå som vanlig.

*Allerede innførte smittevernstiltak som råd om håndvask og bruk av antibac hos spillere, trenere og tilskuere opprettholdes.

*Øraker skole har sammen med kommunen iverksatt forsterket daglig vask av hallene.
*Tilsynsvakter på kveldstid skal med jevne mellomrom vaske håndtak og overflater med desinfeksjon.
*Oppslag om god hygiene er satt opp i hallen.
*Lagledelse holdes fortløpende orientert om status og evt. endringer.

 

Husk at hovedmålet med denne smittebegrensningen er å hindre at de som er eldre og syke blir smittet. Disse må vi alle verne om.

Vi oppfordrer alle til å følge med på Folkehelseinstituttet og Oslo kommune sine hjemmesider - der oppdateres informasjon fortløpende. Vi holder dere orientert om situasjonen videre. 

 

Linker til nyttig informasjon:

Oslo kommune har åpnet en telefonlinje for de som mistenker at de er smittet med koronavirus: Telefon 21 80 21 82

Dersom du er alvorlig syk og trenger øyeblikkelig helsehjelp, kontakt legevakt: Telefon 116117

 

Følg ellers med på informasjon her:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/

https://www.handball.no/nyheter/2020/03/oppdatert-informasjon-om-koronaviruset/

 

Styret, Ullern Håndball 

 
Er du meldt inn i Ullern IF?

Postet av Ullern Håndball den 24. Feb 2020

Husk å melde inn alle håndballspillere i Ullern Idrettsforening! 


Ullern håndball har drøyt 450 registrerte medlemmer. Medlemstallet ligger til grunn for både offentlige tilskudd, tildelt halltid og muligheten for å sende treningsavgift til alle aktive spillere. 

Det er lett å glemme å melde seg inn. Kanskje tenker man at registrering i Spond er tilstrekkelig, men det er det dessverre ikke. Alle som er med i en av Ullerns idrettsgrener; fotball, bandy, basket eller håndball - må i tillegg til treningsavgift i sin gren  betale medlemskap i Ullern IF - 300 kroner pr år p.t. 

Det er familienes ansvar å sørge for innmelding - men oppmannen har en viktig oppgave med å minne på og veilede. Dette er viktig å ha på plass før ny sesong skal planlegges - halltider tildeles, osv. Vi håper dere hjelper oss med et oppdatert medlemsregister. 

Norges Idrettsforbund har nå åpnet en ny og enklere innmelding tilpasset smarttelefon.
Benytt lenken: https://medlemskap.nif.no/ eller finn linken på forsiden av hjemmesiden vår. 

Hva dekker kontingenten i Ullern IF og hvorfor betaler vi denne? 

Alle medlemmer betaler kontingent til Ullern IF. Denne bidrar til å dekke klubbens overordnede utgifter, administrasjon og drift. Man betaler kun én kontingent, uansett hvor mange idretter man deltar i. Kontingenten er p.t. kr. 300,- pr. år for enkeltmedlem. Familier kan tegne et familiemedlemskap for kr. 500 som dekker alle i familien, uansett antall.  Vil du registrere et familiemedlemskap, trenger vi minst informasjon om: navn, adresse og fødselsdato på samtlige. Kontingenten faktureres tidlig på året.  Gjennom kontingenten får man en ulykkesforsikring som gir ytelser utenfor lisensen ifm. invaliditet el. død. 

Betaling av kontingenten er en forutsetning for å delta i avdelingenes sportslige aktiviteter. 

Byggearbeid - redusert atkomst til Ørakerhallen fremover

Postet av Ullern Håndball den 9. Feb 2020

I tiden fremover til skoleferie og inn i neste skoleår vil det bli noen trafikale utfordringer på vei opp til Ørakerhallen! Det anbefales å benytte andre fremkomstmidler enn bil oppover Lilleakerveien. 


Fra 10. februar utvides det fortau i Lilleakerveien. Kjørebanen forbi Lilleaker skole til atkomst Øraker skole og Ørakerhallen snevres inn til kun ett kjørefelt, og det forventes noen utfordringer med adkomst til hallen en god stund fremover. 

Parkering i Lilleakerveien vil ikke være mulig inntil byggearbeidene avsluttes i august/september 2020.


Det anbefales alle Ullerns lag og gjestelag å reise kollektivt til hallen, og har dere gode kontakter hos motstanderlagene kan det være fint å gi dem et varsel før de besøker oss.


Kollektivt til Ørakerhallen: 

Fra Lysaker stasjon: SE I GOOGLE MAPS 

Gangvei fra Bjørnsletta Tbanestasjon: SE I GOOGLE MAPS 
Full pott i 3. Bringserie-runde i Bergen!

Postet av Ullern Håndball den 9. Feb 2020

Denne helgen gikk 3. runde i Bringserien av stabelen for Ullerns Jenter 16, og det ble full pott i Bergen for jentene igjen! Dette er den landsomfattende serien for Jenter og Gutter 16 år som har 5 innledende runder før sluttspill i mai. Etter å ha avgitt kun ett poeng hittil i runde 1 og 2 tok vi like godt med oss full pott hjem igjen søndag kveld. 


Jentene spilte 2 kamper i denne runden:

- Ullern- Stabæk 21-17 og
- Ullern - Bønes 26-22.

Hannah Gåsvær ble kåret til banens beste i begge kampene - og dunket inn ikke mindre enn 14 mål mot Bønes! 

Det grønne kortet!
Også denne runden fikk vi med oss det grønne kortet, og vi samler stadig flere poeng i kampen om gavekortet på  kroner 10 000,- som deles ut til slutt til ett jente- og ett guttelag med flest poeng! Denne gangen var det Eline Kiste Håland som fikk premiert innsatsen som den beste lagspilleren i god fair play-ånd. 

Ullerns store heiagjeng som hadde tatt turen over fjellet fikk skryt for sin innsats på tribunen, med heiarop som runget i hallen gjennom begge kampene. Det ryktes om puls på 140.   

Om en måned er det fjerde Bringhelg i Kristiansund, hvor vi skal møte Nordbygda, Kristiansund og Larvik Turn. Deretter avsluttes de fem innledende Bring-rundene  på Jessheim i slutten av april. Vi skal ikke ta noe på forskudd, men det begynner jo å se lovende ut for sluttspill i mai! 

  Foto: Tove Kiste/J16
Det grønne kortet belønner fair play på håndballbanen

Postet av Ullern Håndball den 20. Jan 2020

Har du fått med deg "det grønne kortet" enda? Ikke? Forståelig, for dette ble etablert i forbindelse med Bring-serien i fjor. Kortet anerkjenner positiv og ønsket atferd på håndballbanen, og er et kort alle vil ha! 

I fjor lanserte Bringserien Grønt kort, motsatsen til de gule og røde - og særlig de blå - kan man kanskje si. Dette kortet anerkjenner positiv og ønsket atferd på håndballbanen. 

Kortet deles ut for å belønne gode lagspillere under Bring-rundene, og det laget som har flest grønne kort etter sluttspillet vinner 10 000,- kroner til lagkassen til både jentene og guttene. Alle andre som får grønne kort i løpet av de 6 rundene inkludert sluttspillet får "ett lodd pr kort" og er videre med i trekningen av ytterligere 10 000,- kroner til slutt. 

Vi i Ullern Håndball er jo veldig stolte av våre tøffe Ullern-jenter - som i første runde tok med seg 2 av 3 mulige grønne - og nå i helgen, på hjemmebane, fikk grønt kort i alle sine tre kamper. Så tilsammen 5 grønne kort til våre Jenter 16! Sportslig har jentene fått med seg 11 av 12 mulige poeng etter 6 kamper - og vi gleder oss til å følge de neste rundene! 

Kriteriene baserer seg på at spilleren utøver atferd i henhold til NHFs verdier; respekt, innsatsvilje, begeistring og fair play - og vi gratulerer Ingeborg Strøm, Tora Tande og Matea Sekulic som i hver sine kamper ble belønnet med kortet for å være nettopp den spilleren som tydeligst viste denne adferden!


Les mer om kriteriene og gjennomføringen av grønt kort under: 

Kilde: https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/bringserien/gront-kort/

Arrangørklubben står for organisering, utdeling og registrering av grønne kort. Sekretariatet er ansvarlig for å kåre en vinner og dele ut kortet etter hver kamp. Kortet deles ut rett etter kamp, før spillerne takker for kampen. Det er kun ett grønt kort som deles ut per kamp.

Kriterier for utdeling

Kriteriene baserer seg på at spilleren utøver atferd i henhold til NHFs verdier; respekt, innsatsvilje, begeistring og fair play. Kortet skal deles ut
til den spilleren som tydeligst viser denne atferden.

Respekt

  • Spilleren bruker ikke skjellsord eller nedsettende utrop, og reagerer på andre spillere som gjør det.
  • Spilleren oppfordrer medspillere til å ikke kritisere dommer.
  • Spilleren viser omtanke for andre spillere, både på eget lag og motstanderlag.

Begeistring

  • Spilleren viser tydelig glede ved å spille håndball. Han eller hun oppmuntrer når andre på laget ikke har lykkes.
  • Spilleren viser glede når andre lykkes.

Fair-play

  • Spilleren utviser og praktiserer god sportsånd.

Innsatsvilje

  • Det er tydelig at spilleren setter lagets beste fremfor seg selv.
  • Spilleren står tydelig frem som positiv, også når kampen ikke går i spillerens eller lagets favør.

Foto: Gøril Solheim 
Full pott i Bringseriens runde 2 for Ullerns Jenter 16!

Postet av Ullern Håndball den 19. Jan 2020

Ullern var i helgen vertskap for 2. runde i den nasjonale Bringserien, og tok i mot lagene fra Junkern (Bodø), Lund (Kristiansand) og Bjagn (Bergen) i hhv. Ørakerhallen og Hovseterhallen. Det ble et flott arrangement for lagene og støtteapparatet - og for våre jenter ble det full pott og 6 poeng av 6 mulige. 


Ullern ligger nå på andreplass i pulje 1 med 11 av 12 mulige poeng, kun ett poeng bak Bønes som leder puljen. Den 9. februar møter jentene Bønes og Stabæk i Bøneshallen i Bergen. 

Jenter 2003 sitt støtteapparat har stått på sent og tidlig og laget en flott ramme rundt arrangementet. 

Den nasjonale Bringserien i håndball er nå ferdig med runde 2. Bringserien står igjen med 60 jentelag fra hele landet - fordelt på fire avdelinger a 15 lag. Seriespillet går over fem runder frem til april måned. De tre best plasserte lagene i hver avdeling etter endt sluttspill går til nasjonal sluttspillhelg i mai.


For resultater fra alle fem Bring-puljene se her: https://www.handball.no/…/nasjo…/bringserien/jenter-2019-20/


Blide jenter etter ferdig spilt kamp søndag - med trenerne Lise, Stian og Kim. 


Foto: Tove Kiste/2003
Ullern med Bring-runde hjemme - Aker Rekrutt til Lerøy-runde i Bodø

Postet av Ullern Håndball den 15. Jan 2020

Den nasjonale Bring-serien i håndball  for 16-åringene er godt i gang, og denne runden er det vi som får være vertskap for klubbene vi møter. Samme helg skal Aker TH Rekrutt til Bodø for å spille andre runde av Lerøy-serien, som er tilsvarende "NM" for 18-åringer. 

Bring-serien står igjen med 60 jentelag fra hele landet - fordelt på fire avdelinger a 15 lag. Og Ullerns J2003 er klare! 

Seriespillet går over frem runder frem til april måned. De tre best plasserte lagene i hver avdeling etter endt sluttspill går til nasjonal sluttspillhelg i mai.

Ullern Jenter 03 klarte seg fint gjennom høstens Bring-kvalifisering og er i Avdeling 1 i årets Bringserie. Første Bring-runde gikk av stabelen i november i Molde. Ullern kom hjem med 5 av 6 mulige poeng. Helgen 18.-19. januar går runde to av stabelen - på hjemmebane. Junkeren (Bodø), Bjarg og Lund er gjestende lag denne runden. Ullern Håndball håper mange tar turen til hallen i helgen og forventer stor stemning i Ørakerhallen lørdag og Hovseterhallen søndag.


Helgens Bringkamper i avdeling 1:

Lørdag 18/1 kl 12:00 – Ørakerhallen: Ullern – Lund HK
Lørdag 18/1 kl 13:00 – Ørakerhallen: Bjarg – Junkeren (Bodø)
Lørdag 18/1 kl 16.30 – Ørakerhallen: Lund HK – Bjarg
Lørdag 18/1 kl 18:00 – Ørakerhallen: Junkeren (Bodø) – Ullern
Søndag 19/1 kl 10:00 – Hovseterhallen: Junkeren – Lund HK
Søndag 19/1 kl 11:30 – Hovseterhallen: Ullern – Bjarg


Lerøy-runde samme helg! 

Lerøy-runden er tilsvarende Bring-serien, men for jenter og gutter født i 2001 og 2002.  Fra 16 år er det som dere kanskje vet doble alderstrinn i håndball - 16 - 18 - 20 år. 

Aker Topphåndball har sine Jenter 18 med i denne nasjonale Lerøy-serien. Her er det 24 lag fordelt på to avdelinger. Også her spilles det fem runder før de 4 best plasserte lagene i hver avdeling går til nasjonalt sluttspill til våren. Aker-jentene er i pulje to og møter Bodø HK og Rælingen denne helgen i Bodø Spektrum.

Bakgrunn: Diskusjonen om Lerøy-sluttspillets siste runde og valg av spillearena

Det har stormet litt rundt Lerøyserien i forbindelse med at siste runde i april skulle spilles på Oslofjord Convention Center. Massive reaksjoner fra hele landet kom frem da det er Brunstad Christian Church ("Smiths venner") som eier arenaen, en stiftelse som er åpne om at de er motstandere av homofili. 

Håndballforbundets styre behandlet saken i sitt styremøte helgen som var - og kom frem til at de ønsker å flytte arrangementet til et mer egnet sted. 

" Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangementer" sier Håndallforbundets styre. 


"I Norges Håndballforbunds strategiplan for perioden 2019-2022 heter det blant annet at «organisasjonen norsk håndball skal preges av åpenhet og inkludering», og at «håndballen vil motarbeide mobbing, og vil praktisere nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn, etnisitet, livssyn, seksuell orientering og funksjonsevne.»

Ullern Håndball og Aker Topphåndball stiller seg 100% bak denne strategiplanen, og sendte en samlet oppfordring til Håndballforbundets styremøte - om å legge arrangementet et annet sted.  

Les mer her: 

https://www.handball.no/nyheter/2020/01/om-norsk-handball-og-oslofjord-arena/
Vellykket Sølvrunde for Loppetassene!

Postet av Ullern Håndball den 15. Jan 2020

Loppetassen er barnas første møte med håndballkamper - og skal være en fest for 6- og 7-åringene våre og naboklubber i regionen. Denne helgen var det Ullerns runde i Ørakerhallen. 


Målet med Loppetassen er å skape interesse for håndballen - for spillerne som bare har trent noen få måneder, og som helt sikkert har gledet seg til "ekte" kamper! De er bare FOR søte, der de stiller opp i litt for store skjorter, lange shortser, knestrømper, pannebånd, knebeskyttere! Og med de fineste maskotene, hjemmelagede bannere og spent forventning. 

Og spillerne har også med seg foresatte, som møter andre foresatte i hallen i noen timer-Det spilles 40 kamper over 2 bolker denne lørdagen, effektiv kampgjennomføring og frilek tilrettelagt i midten av hallens da tre deler; to kortbaner og en lekebane. Undertegnede måtte smile godt da enkelte av spillerne løp av banen før kampen var ferdig for å få være med å telle ned fra ti til 0 når kampen nærmest seg slutt,stor stas å få rope i mikrofonen.  Det enkle er ofte de beste, sier vel Rema! Her er ikke det viktigste å vinne men å ha en gøy dag - og kanskje lære seg litt å spille sammen som et lag!  

En halv dag med kamper er familievennlig i en travel hverdag - og det blir tid til mye hygge og sosialt. Og mange kopper kaffe og diverse fristelser i kiosken serveres av våre ferskeste støttespillere, som kanskje har første vakt i kiosken eller billettluka for klubben.  Dette er en fin dugnad- og inntektstlørdag for klubben og en flott sosial arena hvor hele familien blir bedre kjente med klubben, hallen, spillerne, dommerne osv. 

Og kanskje er alle sammen enige om at håndball er tingen å satse på når de drar hjem, det er målet!   


Tusen takk for innsatsen alle som hjalp til med gjennomføringen denne dagen! 


Foto: GS/godkjent av laget v SKH